Кацаров: Не се предвижда ново затягане на мерките срещу COVID-19

Тенденцията е за намаляване на броя на заразените, заетите легла и смъртността. Вече сме под 6 хиляди заети легла. Освободихме плановите операции, учениците се върнаха в училище, движим се в правилна посока. Успяхме да пречупим COVID вълната благодарение на зеления сертификат. Това заяви д-р Стойчо Кацаров във връзка с въпрос за развитието на епидемията от COVID-19 у нас.

До края на декември се чакат 40 хиляди ваксините срещу COVID-19 за деца – същите ваксини, но в по-малки шишета, разкри здравният министър. За възрастните, след март-април ще има нови доставки, тъй като имаме огромни количества на този етап – няколко милиона.

Поне 600-700 хиляди щадящи теста има в склада в момента, доставките са непрекъснати, следващата седмица се очакват още около 2 млн. лева. Според Кацаров, как се тестват децата е въпрос, който е към министъра на образованието. “Той се справи добре с организацията, на базата на анкети с родителите на децата. Няма нужда от излишно работят. Противоепидемичните мерки работят, броят на заразените и починалите намаляват”, заяви още Кацаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене