Видео: С полагане на венци и възпоменателно слово отбялязаха в Гоце Делчев, Независимостта на България

йййй

С кратко слово, бе припомнен актът, извършен на 22-ри септември 1908-ма година без съгласието на Великите сили и против волята на Турция, с който, България придобива статута на пълноправна и независима държава.

На този ден, бе сложен край на унизителните васални ограничения, наложени от Берлинския договор. Под звуците на Националния химн, дошлите да почетат значимата за България дата преклониха глави пред паметника на жертвите от неврокопския край паднали в борбите за свободата на родината.

Венци на признателност в памет на загиналите, поднесоха Общинска администрация начело с кмета Владимир Москов, от Светата Неврокопска митрополия, Депутатът от Гоце Делчев от групата на ГЕРБ, Георги Андонов с актива на местната структура на партията, представителствата на всички местни политически структури, обществени и неправителствени организации, училища и граждани. Паметникът на жертвите от неврокопско, загинали в борбите за свободата на родния край и България, бе издигнат преди повече от 10 години по идея на общината. На него са изписани имената на всички поборници от неврокопския кравй загинали във войните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене