От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

Багерите все по-близо до храма на Преподобна Стойна, ремонтът на пътя върви ударно

Напълно асфалтирана с първи пласт асфалт е 500-метровата улица в село Катунци, която води към храма на Преподобна Стойна в съседното село Златолист. Все още се работи по тротоарите и се поставят плочки. Готов е и новият мост над Златолистки поток. Вчера пък е завършен ремонтът на един от водостоците, предстои почистването и на останалите по протежението на пътя към църквата „Свети Георги” в Златолист.

„Времето позволява да се работи на пълни обороти. Багерите вече се местят все по-близо до храма на Преподобна Стойна. Крайният срок за завършването на обекта е лятото догодина. Най-важното за нас е да се работи качествено. За да може хората, които пътуват към църквата, да минават по комфортен, широк и удобен път”, сподели кметът

Преди повече от година правителството одобри отпускането на 4 045 000 лв. за реконструкция на общинския път, който е с дължина от 6860 метра.

Църквата в Златолист е притегателно не само за местните хора, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене