Директорката на 37 ОДЗ: Нито едно от 16-те деца, носители на менингит, няма симптоми

Към момента нямаме деца с потвърдена симптоматика, но имаме деца, които са носители – това са 16 деца. Това заяви директорката столичната 37-ма детска градина “Вълшебство”, в квартал “Павлово” Гергана Петрова пред БНТ.

Детското заведение е с преустановени занятия, а ден по-рано съобщиха, че първото заразено дете е починало. То е било на 5 години, в трета група.

В петък майката на първото инфектирано дете се обади на учителката и ни уведоми, че то е починало, обясни Петрова.

“Детето повърна, вдигна висока температура за много кратко време, своевременно информирахме родителите, те много бързо реагираха и ги насочихме към личен лекар”, разказа директорката и отбеляза, че веднага са били уведомени всички родители, чиито деца имат потенциален контакт с някаква бактерия.

Извършена е пълна дезинфекция на сградата, на общите площи. Всички родители са уведомени, изпълнени са указанията на здравните власти, допълни тя.

Ние не знаехме каква е бактерията, имахме указания за някаква бактерия, каза още Петрова.

Според родителите на няколко от заразените деца починалото дете е било връщано от няколко лечебни заведения, преди окончателно да бъде хоспитализирано. Хората се оплакаха и от лошо отношение в Инфекциозната болница.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене