Провали се заседанието за излизането на Дупница от ВиК асоциацията в Кюстендил

Обявеното за вчера заседане на ВиК асоциацията в област Кюстендил, на което трябваше да се разгледа излизането на община Дупница, се провали поради липса на кворум заради отсъствието на кметовете на Кюстендил и Рила. На последвалата работна среща, на която са присъствали кметът на община Дупница Методи Чимев и председателят на ОбС Костадин Костадинов, областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски е попарил надеждите им, като заявил, че от МРРБ и от МОСВ са му гласували мандат да не дава съгласие за излизането на Дупница от асоциацията.

Както “Струма” писа, ОбС в Бобов дол упълномощи кмета Елза Величкова да гласува “против” излизането на Дупница, което означава, че и на насроченото за 7 декември заседание няма да има положителен резултат за напускането.

Новият управител на “Кюстендилска вода” Йордан Гогев е запознал присъстващите с тежкото финансово състояние на водното дружество.

Репортер на “Струма” потърси за коментар Костадин Костадинов, който каза: „След като чух, че „Кюстендилска вода” е финансово нестабилна, липсват кадри и техника, попитах управителя Гогев ще може ли „Кюстендилска вода” да реагира бързо и адекватно при аварийни ситуации в общината, както и ще има ли ресурс за цялостна подмяна на водопровода. Ще осигури ли холдингът средства за подмяна на воподровода на селата Палатово и Баланово, защото водата в тях е негодна за пиене, но не получих отговор. Ще изчакаме да се структурира новото правителство, което да заяви ясна политика относно водния сектор, но Дупница твърдо оставаме на позицията си да излезем от ВиК асоциацията в Кюстендил”, обяви Костадинов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене