Постоянен арест за обвинения мъж, пребил до смърт млада жена в София

Софийски градски съд уважи искането на Софийска градска прокуратура и взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 28-годишният мъж, който бе задържан за убийството на млада жена в София.

Той е обвинен в умишлено убийство на М.Д., извършено чрез множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото, извършено на 25 ноември в столичния ж. к. „Христо Смирненски“, между 12:00 и 14:00 часа.

Разследването по случая се води в СДВР. От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма.

Обвиняемият е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Припомняме, че младата жена беше убита на 25 ноември, като по по неофициална информация става въпрос за побой, нанесен над жената вероятно от нейния приятел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене