73-годишният Георги Николов полетя от покрива на къщата си, лежи в хирургия със счупена глава, 78-годишен падна от орех след литър вино в Дупница

дядо

73-годишният Георги Николов от Дупница е в болница със счупени ребра и глава, след като падна от покрива на къщата си. Инцидентът стана вчера следобед, роднини на дядото веднага го докараха в хирургията на общинската болница, където обработиха раните му. Николов беше неадекватен, не можеше да говори. Роднините му разказаха, че сам се заел да подменя керемидите на къщата, но му се завило свят, прилошало му и паднал от 5-6 метра височина. Няма опасност за живота му, дядото е държелив, ще се оправи, казаха лекарите.

Друг пък дядо, на литър вино, падна от орех. След като късно вечерта изпил над литър вино, образът на телевизора на Георги Л. се „поразмътил“. Тогава 78-годишният мъж решил да оправи сигнала, качвайки се на дърво край дома му, върху което била поставена телевизионната антена. При катеренето по клоните обаче Георги паднал от дървото и си счупил крака. Падналият от дървото мъж е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ с натъртвания, гипсиран е кракът му. След направените му изследвания е установена фрактура на две ребра и контузен бял дроб. Настанен е в отделението по хирургия на МБАЛ.

Снимката: Георги Николов/viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене