Хотелиерите в Сандански успяха! Нова заповед до дни: Туристите от 14 страни ще влизат у нас без сертификат и PCR

Туристите от 14 държави от ЕС ще влизат у нас без зелен сертификат и PCR от 1 декември. Ще бъде издадена нова заповед. Това каза министърът на туризма Стела Балтова по време на откриването на Дефилето на младото вино в Пловдив.

Повод за изказването ѝ беше недоволството на хотелиери от Сандански, че автобуси с гръцки туристи са блокирани на границата или отказват резервации заради PCR теста. Балтова обясни, че мярката е била въведена според Националния план за справяне с коронавируса, но предстои нейната отмяна в близките дни.

Балтова подчерта, че благодарение на усилията на служебното правителство да подкрепи бизнеса през летния сезон броят на туристите у нас е достигнал 70 на сто от посетилите страната ни през успешната 2019 г. Тя припомни, че през миналата година България е била единствената страна, която не е затворила зимните си курорти.

„Тази година конкуренцията ще бъде голяма, защото и Франция, и Италия, и Австрия обявиха, че ще работят. Но пък нашите хотели са готови“, каза министърът.

Тя добави, че през миналата година гражданите на Чехия са открили страната ни като дестинация за зимен туризъм и вече има резервации за тази година.

Зимният сезон ще бъде открит в Банско на 18 декември.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене