Въпросът който възниква след цялата тази информация е един единствен - това нормален пазар ли е? Нормални ли са тези цени!? Отговорите оставяме на Вас уважаеми читатели!

Пазарът на имоти в Гоце Делчев полудя! Тристаен в града 95 000 евро! Тристаен в Свети Влас със студио 71 500 евро! СНИМКИ

Бедна България ли? Пазарът на имоти в град Гоце Делчев достига поредният си „апогей“. Справка направена от експерти, които разбира се не могат да си намерят думата при тази ситуация, показва драстична ценова разлика в цените на имотите в града и по морето например. 

В град Гоце Делчев обзаведен средно ниво към долен клас, тристаен апартамент не повече от 100 кв. м се продава за сумата от 95 000 евро, показва елементарна справка в сайтовете за продажби на имоти. Задълбочен анализ върти цена за жилище в същите параметри в диапазон от 85000 дори до 100 000 евро в зависимост от локацията, вида строителство и обзавеждането. За град като Гоце Делчев говорим, нали?! 

За сведения например в соченият, като един от най -престижните ни морски курорти Свети Влас, тристаен апартамент над 100 кв. м, обзаведен стилно в комплект със собствено студио се продава за сумата от 71 500 евро. Задълбоченият анализ пък говори, че ако не сте претенциозен и не искате топ локация, лукс обзавеждане и пр. Апартамент съъс същата квадратура можеде да купите и за сума от над 60 000 евро. Това е Топ крурорт!

Следва логичният въпрос – с какво община Гоце Делчев е по атрактивна за живеене от топ морски курорт в България? Проверка в данъчният статус на имотите, показва че стойността на данъците в централна част на град Гоце Делчев и Свети Влас например не се различава драстично. на морето разбира се, имотът може да бъде счетен за сезонен, но по време на сезона всички знаем, един апартемент как се котира и какви са наемине. Започват от 150 лева за ден. Въпросът който възниква след цялата тази информация е един единствен – това нормален пазар ли е? Нормални ли са тези цени!? Отговорите оставяме на Вас уважаеми читатели!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене