Успешна акция на ЧЕЗ срещу кражби на ток в Банско

Краде ли ток БАНСКИ ХАН?

Прекъснато е незаконно присъединено елитно заведение в Банско, което е било свързано към кабелната мрежа чрез „муфа“ преди електромера.

След обилен обяд в механа Воденицата служители на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД получили информация и съвместно с органите на реда проведоха успешна акция срещу нерегламентирани присъединявания към електрическата мрежа в Банско. В резултат на акцията е прекъсната незаконно изградена мрежа преди електромера на култовото заведение Бански хан.

Случаят се разследва от компетентните органи.

Заплашен от енергетиците, че ще пуснат силен ток в мрежата и е възможно да се повредат всички уреди свързани с незаконния ток, собственикът сам показал къде се намира „муфата“ преди електромера. 

Кражбите на електроенергия не само понижават сигурността на електрозахранването за редовните платци. Специалисти коментират, че глобата, която най-вероятно ще заплати собственикът на Бански Хан надхвърля 100 000 лева.

Подобни деяния са изключително опасни. Те нарушават целостта на мрежата и може да предизвикат прекъсвания и аварии, от които потърпевши могат да бъдат редовните платци.

Акцията на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД продължава в нощните клубове, механи и хотели в Банско и Разлог.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене