Митко щял да стори и невъзможното, за да отърве брат си от затвора

Братът на Димитър Бербатов – Асен, има опасност да попадне зад решетките поради две повдигнати обвинения. Едното за разпространение на наркотици, а другото за шофиране без книжка. Окръжната прокуратура в Благоевград поиска той да отиде в затвор от 2 до 8 години и да плати глоба в размер между 5000 и 20 000 лева. Има още две инстанции, от които ще зависи съдбата на Асен. При положение, че не може да бъде спасен, братът на Митко ще надене карирания „костюм“.

Самият Димитър   Бербатов отказал да приеме Асен на гости в Монако, а и не му се обадил, когато си бе за кратко в България в началото на септември. Бербовото сърце обаче все пак трепнало, научавайки неприятната новина. Мълвата гласи Митко щял да стори и невъзможното, за да отърве брат си от затвора, пише Блиц.

„Каквото и да сме си казвали, ние сме една кръв. Аз ще гледам да помогна, но после съм дотук. Честна дума!“, категоричен бил Бербатов.

Майката на двамата братя – Маргарита, била в основата да сдобри двамата братя, които от години не са в добри отношения.

„Маргарита цяла нощ плака. На другия ден разговаря близо час с Бербатов. Доколкото разбрахме, заради майка си е загърбил всичките си конфликти с брат си. И ще помогне. То е ясно как. Ще използва името си, рейтинга си и връзките, които има у нас. Няма друг начин да се удари рамо на Асен. Какво обаче щеше да се случи, ако Митко не беше известен?“, шушукат из Благоевград.

Асен така се уплашил, че нервите му силно се разклатили. Ръцете му треперели, постоянно се изпотявал. Взел даже леко да заеква. Това още повече притеснило майка му Маргарита. Тя му намерила виден невролог в София. Асен вече бил на лекарства. Пиел илачите, за да си закрепи нервите. Разправят, че щял и в лудница да влезе, ако не е била благословията на брат му.

„Асенчо трябва да целува и ръцете, и краката на Димитър. Че ако не е Бербо, сега вече ще гние в панделата. Не само брат му, всички разправят, че тая неговата Димитринка само му вреди“, коментират запознати.

Братовчед на жена му Димитринка е набутала Асен в наркосредата. Той бил много на „ти“ със занаята и печелил здравата. Но явно или имал огромен чадър, или просто съдбата го пази. Роднината на асеновата булка никога не е бил арестуван, камо ли да е завеждано дело срещу него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене