Бойко Рашков за трагедията на „Струма“: Картината е ужасяваща и не всеки може да я издържи

Картината е ужасяваща и не всеки може да издържи на тази картина. Детайли ще се изясняват в хода на разследване. Не е за гледане там. Да не изпадаме в детайли в тези ранни часове. Да го оставим за други часове. Бих казал, че такова нещо не съм виждал досега. Хората са скупчени и на въглен и никой не може да ви каже колко са на брой, нито кои са, трябва да се идентифицират и да се установяват човек по човек. Едва тогава може да се каже колко точно са на брой. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков, който е на мястото на инцидента заедно с премиера Стефан Янев.

“Налага се да се предприемат мерки на отклоняване на движението, за да може процесуално-следствените действия да се проведат. Гражданите трябва да имат предвид това. Ще се отклоняват пътуващите, които ще минават през Радомир. В хода на събитията ще се информира своевременно. Такива действия изискват доста време и няма да е за един ден”, посочи Рашков.

“Събрали сме се по повод, който не е приятен. Това е една трагедия, която ни разтърси и постави изисквания пред България да реагира много бързо и да направи възможното – най-напред да разследва този инцидент и какво е довело до смъртта на 46 човека и какви грижи могат да се положат за оцелелите.”, коментира служебният премиер Стефан Янев.

Към този момент единствено можем да кажем, че имаме огромна трагедия и изказвам съчувствие и съболезнования към близките на загиналите.

“Дано от този инцидент извлечем нужните поуки и да не допускаме такива трагедии”, посочи още премиерът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене