Празнуваме Деня на музиката и усмивката с Хилда Казасян, „Двамата невронци“ и Камерна опера – Благоевград

Хилда Казасян

На 01.10.14г. /сряда/ от 19.00 часа ДТ „Н. Вапцаров” Благоевград представя „Двамата невронци и филхармония”- комедиен театрално-музикален спектакъл от Рашко Младенов.

Рашко Младенов

Какво по-хубаво от това в Деня на музиката и усмивката да послушаме Чайковски, Бах, Равел, Бетовен и много други, а и да се посмеем с „Двамата невронци”, които винаги измислят нещо ново, за да забавляват публиката.

O

Постановката е съвместна продукция с Камерна опера – Благоевград и част от турнето на благоевградски театър. Гост изпълнител на спектакъла е джаз примата на България Хилда Казасян, а в ролите ще влязат актьорите Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Милена Илиева, Божана Косева, Мартин Лазаревски и Теодор Куков.

Музиката на двама пенсионери, живеещи в старчески дом. Останали сами, единственото нещо, което ги радва, са музикалните инструменти, които са запазили. Това е вечният разказ за приятелството, за спомените и за тъгуването по изгубената младост. Това е приказка за музиката като лечител на самотата и като универсален език.

Рашко Младенов

На сцената звучат Чайковски, Бах, Равел, Бетовен, Григ, Гершуин, Джоплин, Брегович, Римски-Корсаков, Клайдерман и много други. Текстът е написан от Рашко Младенов, а всички музикални разработки са на Константин Цеков.

 Спектакълът се играе на голяма сцена на ДТ „Н.Вапцаров” Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене