Корнелия Нинова: Смазваща разлика, поздравяваме Радев и Йотова

Поздравяваме победителите – промяната очевидно ще продължи с Румен Радев, подчерта лидерът на БСП

Поздравяваме победителите Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме един успешен мандат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление пред журналисти след втори тур на президентските избори.

„Смазваща разлика. Поздравяваме победителите Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме един успешен мандат. Поздравяваме, социалистите, които виждате, че и сега са били едни от най-активно гласуващите. Дано вече с приключване на изборите, политическата обстановка да се успокои и да се захванем за сериозна работа за създаване на редовно правителство, на парламента и за решаване на кризите. Нещо, за което ни призова и президентът Радев“, каза още Корнелия Нинова, цитирана от агенция „Фокус“.

Корнелия Нинова отговори на въпрос дали промяната ще продължи с Румен Радев. „Промяната очевидно ще продължи с Румен Радев. Той е току-що избраният президент на България, олицетворяващ промяната. Нашата битка в последните 5 години е за промяна – така че отговорът е да“, допълни още Нинова.

Тя отговори какви са компромисите за БСП за съставяне на правителство и коментира, че те ще бъдат разумни.
„От вторник започваме да представяме приоритети на общите срещи и да ги обсъждаме с колегите от другите партии“, допълни още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отговори на въпрос дали смята, че с десни средства, може да се постигнат леви цели. „Не, не смятаме и сме изразявали своята позиция, че подобно твърдение, не е възможно. Давали сме и конкретни примери. Една дясна политика е да намаляваш дефицита в бюджета, но той не води до добри социални решения. Ще намерим сечението, сигурни сме, но не виждаме как с десни средства, може да се постигнат леви цели“, заяви още тя.

Според нея от първия разговор с „Продължаваме промяната“ до последния, обсъждат кабинет с 4-годишен мандат.
„Така сме си залагали политиките и приоритетите. Разбира се, трябва да подредим нещата, защото предложихме нашите за сто дни мерки. Те са приемливи за тях, между другото. От там нататък, дългосрочните политики за истинската промяна“, каза още Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене