33-годишен петричанин на съд за прегазено 11-годишно дете в ромския квартал

33-годишният неправоспособен шофьор Сашо М., който блъсна 11-годишен велосипедист в Петрич, ще бъде изправен на съд за причиняване на средна телесна повреда при транспортен инцидент. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, внесе обвинителния акт срещу него за ПТП, което стана на 20 март тази година на черен път в ромската махала на града. Около 15 ч. същия ден 11-годишният Ангел А. карал велосипед в квартал 182, като след него тичали други деца. Поради влажното време улиците без асфалтово покритие били кални. През това време обвиняемият Сашо М. се придвижвал в обратна посока на малолетния велосипедист. Мъжът го видял, но не проявил необходимото внимание и предпазливост, като продължил да шофира с несъобразена скорост. При разминаване блъснал момчето, което вследствие на удара паднало пред товарния автомобил. В следващия момент детето било прегазено. Шофьорът успял да спре превозното средство, след което извършил маневра „заден ход“, за да освободи пострадалото момче.

Виждайки случващото се, децата помолили водача да заведе малолетния Ангел до болнично заведение, но той отказал с обяснението, че няма шофьорска книжка. Веднага след това се качил в автомобила и заминал. Пострадалото дете било транспортирано до Спешен медицински център от свидетели на инцидента.

Междувременно пристигналите полицейски служители не установили водача на превозното средство и товарния автомобил на мястото на произшествието. По случая било образувано досъдебно производство, а шофьорът, който бил осъждан за управление без книжка и преди това, е обвинен. От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалия е била причинена средна телесна повреда – гръдна и лицева травма. Предстои делото да продължи в съда.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене