Град Гоце Делчев може и да се окаже с трима депутати

Град Гоце Делчев може и да се окаже с трима депутати, свързани с града. Водачът на ПП Продължаваме промяната в 1 МИР – Благоевград, преподавателят в Американския университет проф. Андрей Гюров е внук на покойния учител по физика в гоцеделческата гимназия „Яне Сандански“ Тодор Гюров. Трета в листата на същата партия е родената в град Гоце Делчев юристка Екатерина Димитрушева. Три са и официално обявените от ЦИК мандати за тази партия.

Андрей Гюров е преподавател по финанси в Американския университет в България и 5-кратен шампион на България с бейзболния отбор „Бизоните“.
Професионалната си кариера Андрей разделя между банковия и академичния сектор. Има над 15-годишен опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank и други. Фокусът на работата му са системите за управление на кредитния риск, като разработени от него модели се използват в над 100 финансови институции в цяла Европа.

От 2010 година Гюров е главен асистент в Американския Университет в България, където преподава финанси. Андрей е всеотдайно ангажиран с извънкласни студентски дейности. Ментор е на клуба по управление на финансови активи, на инкубатора за млади компании на университета – Elevate, както и на клуба по голф. Под негово ръководство отбори на университета са печелили три пъти националното състезание за оценка на компании към CFA Institute и са представяли България на регионалните и световни финали в Чикаго, САЩ, Прага, Чехия и Ирландия.

Като член на борда на Института за научни изследвания „Балкански-Паница“, Андрей организира летни училища по икономика с участието на професори от някои от най-реномираните университети в света като Харвард, Кеймбридж, Станфорд, Лондон Бизнес Скул и други.

Андрей Гюров е запален спортист, 5-кратен шампион и носител на купата на България с отбора по бейзбол „Бизоните“ от Благоевград и редовен участник в ултра крос триатлони.

През 2019 година той изкачва Монблан, а в свободното си време практикува тенис, ски, сноуборд, голф, кайт-сърф и мотоциклетизъм. Андрей е семеен, с двама сина на 17 и 13 години. Цялото семейство споделя страстта на Андрей към спортуването – от първокласници синовете му тренират баскетбол в спортен клуб „Евробаскет“ – Благоевград, а съпругата му е запален фитнес ентусиаст.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене