Домакините от ФК „Пирин” и Благоевград впечатлиха студентите от Soccer Universities

Първият випуск от студенти в американския университет Soccer Universities, който в продължение на 10 седмици бе базиран в Благоевград, завърши успешно своя курс на обучение. В този период студенти от Съединените щати и други точки на света съчетаваха тренировките по футбол с онлайн лекции и упражнения на своята университетска специалност. Проектът се осъществява благодарение на партньорството между ФК „Пирин”, Soccer Universities и Община Благоевград. Всички младежи от САЩ са силно впечатлени от гостоприемството и професионализма на своите домакини от ФК „Пирин”. Съвсем скоро се очаква нова група студенти, които ще започнат своя курс на футболно и университетско обучение в града.

Главният отговорник на SU за футболната програма Мат Драйвър сподели мнението си за престоя на първата група студенти пред www.fcpirin.com. „За голяма наша радост престоят ни в България надмина нашите очаквания. Всички във ФК „Пирин” бяха невероятно отзивчиви и ни подкрепяха благодарение на своите професионални умения. Тук намерихме отлична среда за развитие на нашия проект. Радвахме се на спокойния и зелен Благоевград. Терените, отношението, природата, всичко бе прекрасно. Хората в Благоевград са гостоприемни и сме щастливи, че момчетата откриха нов културен хоризонт. Много важно бе, че благодарение на организацията от страна на ФК „Пирин” успяхме да изиграем множество контроли. В Благоевград ме впечатли приветливостта и откритостта на българите, те бяха невероятно любезни и точни към нас. Още повече, след като се убедиха, че тези момчета могат да играят добре футбол, мисля, че тогава уважението беше съвсем заслужено. Младите хора завързаха приятелства, местните младежи упражняваха английския си език, от друга страна пък нашите момчета, научиха думи на български и също така се запознаха с българските танци, музика, храна, което е безценно” сподели Драйвър.

Един от главните треньори – Хенри Мойо също разказа за своите впечатления от престоя на групата в Благоевград.

„Обслужването и условията в нашата база в местността Бачиново бяха на много високо ниво. Това помогна на момчетата да се почувстват като у дома си. Всичко бе професионално подготвено и съобразено с нуждите на тези млади футболисти. Благодарение на ФК „Пирин” и Община Благоевград ползвахме терените, които бяха отлично подготвени, условията за тренировка бяха превъзходни. Хората от треньорския щаб и администрацията на клуба бяха много любезни. С гордост може да наречем ФК „Пирин” наш партньор. Всичко премина много добре и сега гледаме напред към следващия курс, който отново ще се проведе тук в града“ каза Мойо.

Силно впечатлени са и студентите, които са очаровани от страната ни, от професионалното отношение на всички във ФК „Пирин”. Те се надяват, че един ден ще играят футбол в Европа благодарение на отлично свършената работа и интензивните тренировки в красивия и гостоприемен Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене