Освобождават от такса смет за една година училищата и детските градини в Сандански, Председателският съвет на ОбС отряза искането на таксиметровите превозвачи за увеличение на тарифите

Директори на учебни заведения и детски градини на територията на община Сандански ще бъдат освободени от такса смет за една година. Собствениците на кафенета и заведения в Сандански ще бъдат с намалена  такса за наем на общински терени и площи с 50 процента за месеците ноември, декември и януари, беше гласувано вчера на заседание на Председателския съвет към Общинския съвет в Сандански.

Пет резервоара за питейна вода в селата Струма, Петрово, Плоски, Враня, Спатово са включени в годишната програма на община Сандански за разпореждане с общински имоти. Тези резервоари предстои да бъдат ремонтирани, заяви председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов. За продан ще бъдат обявени чрез таен търг 6 имота в с. Вълково. Продава се бившият здравен дом частна общинска собственост в с. Горно Спанчово и училищната сграда в планинското село Голешево, както и неработещата фурна в с. Левуново.

Пътят от паметника “Спартак” до хотел “Мамин Кольо” на международния път Е-79 в Сандански от публична собственост се преобразува в частна общинска собственост. Това на практика означава, че в този участък се намаляват таксите, която плащат собствениците на имоти. Като пример съветникът Младен Тимчев посочи, че в момента плаща на година такса в размер на 15 000 лева, ако е частна общинска собственост, таксата, която ще влиза в община Сандански, става 5000 лева.

“От началото на месец септември община Сандански е стартирала процедура за пътя от промишлената зона Мацкова градина до с. Ново Делчево да стане частна общинска собственост”, заяви председателят Н. Шаламандов.

9 нови подробни устройствени планове в селата Поленица, Дебрене, Сандански, Джигурово, Склаве предстои да се гласуват по време на предстоящото редовно заседание на местните законотворци.

Пострадалият в пожар Страхил Панчев от с. Любовище ще получи финансова помощ в размер на 2000 лева.
Местните законотворци замразиха цените на таксиметровите превозвачи. Тяхното искане бе за увеличение на цената на първоначалната такса за превоз да се увеличи от 0.70 лв. на 1.00 лв. Любопитен е фактът, че за първи път от началото на мандата на Общинския съвет  12 председатели на постоянни комисии присъстваха на заседанието на Председателския съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене