Десислава Атанасова: Влизам в парламента от Русе, няма да сме тиха и безропотна опозиция

„В 47-мото Народно събрание ще съм народен представител от Русе. Ще представляваме русенци като опозиция, но няма да сме тиха и безропотна опозиция. В нашата парламентарна група има достатъчно можещи и знаещи хора. За да има силно управление, трябва да има силна опозиция“. Това заяви днес на пресконференция в Русе Десислава Атанасова.

Тя прогнозира, че не повече от няколко месеца ще е животът на това правителство, но се надява да се сформира, защото пред България има серия от кризи и предизвикателства – Ковид кризата, ваксинацията, инфлацията, мерките по отношение на цените на електроенергията и не на последно място законът за държавния бюджет за 2022 година.

Тя се ангажира да работи активно за магистралата Русе-Велико Търново. „За нас транспортната инфраструктура е от ключово значение. Най-накрая осъзнаха и други, че асфалт не се яде, но е нужен за развитието на регионите“, заяви Атанасова и допълни, че трябва да се положат още усилия от местната, законодателната и изпълнителната власт за чистотата на въздуха в Русе. „Без да си приписвам заслуги, когато представлявах Русе и региона, се осъществи и дългоочакваният ремонт на АГ комплекса, както и обновяването на Онкоцентъра. Ще продължа да работя активно в областта на здравеопазването за развитието на телемедицината в малките населени места“, допълни Атанасова.

Професор Михаил Илиев, който също е избран за народен представител от ГЕРБ-СДС заяви, че когато се чертаят червени линии се изтърва опита и капацитета на хората. „Моята експертиза е в областта на образованието, науката и технологиите. Образованието и здравеопазването са елементи на Националната сигурност и дават резултат в годините напред. Ще работя за връзката между различните степени на образование – основно, средно и висше с бизнеса“, каза още проф. Илиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене