Премиерът Стефан Янев: Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито, не се сбъднаха предварителните внушения за изкривяване на вота

„В неделя българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито на третите за тази година парламентарни избори заедно с вота на първия тур от изборите за президент и вицепрезидент. Предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, не се сбъднаха“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на редовното правителствено заседание.

Премиерът подчерта, че служебният кабинет извърши всички необходими действия както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на купуването на гласове и корпоративния вот. „Неслучайно и оценката на външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителен резултат и в допълнение адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления“, категоричен бе Стефан Янев.

Министър-председателят изтъкна, че според оценката му от гледна точка на развитието на демокрацията и на обществените отношения в страната, притеснителна е относително ниската избирателна активност. „Затова ще призова още веднъж българските граждани да гласуват честно и открито, да дадат своя глас и предпочитанията си за тази президентска двойка, която смятат, че най-успешно и най-добре ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои вторият тур на президентския вот“, отбеляза премиерът Стефан Янев и се обърна към избирателите да бъдат активни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене