ИТН ще подкрепи кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“

ИТН ще подкрепи кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно от пост във Фейсбук на лидера на ИТН Слави Трифонов, в който той уточнява, че се е срещнал тази вечер с Кирил Петков и Асен Василев.

По-рано през деня Кирил Петков съобщи, че се е обаждал на тримата лидери на БСП, ДБ и ИТН. След това в късния следобед бе проведена среща с ДБ в централата на ДСБ, където Петков заяви, че за първи пък ще има конструктивно коалиционно споразумение. Соцлидерът в оставка Корнелия Нинова също потвърди за разговор, като добави, че срещата с ПП е продължила над 1 час. Само ИТН не коментираха темата, но мълчанието бе нарушено от лидера на формацията Слави Трифонов.

 „Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите – “Продължаваме промяната”. Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат. Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се – всичко, което зависи от мен и от “Има такъв народ”, за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят.“, казва Трифонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене