Мел Гибсън се завръща в „Смъртоносно оръжие“ 5

Мел Гибсън ще режисира и ще изпълни главната роля в петия филм от поредицата „Смъртоносно оръжие“, снимките за който ще започнат догодина, пише в. „Сън“. Това е загатнал лично Гибсън на пресконференция в Лондон.

За „Смъртоносно оръжие 5“ се заговори през 2020 г. През декември същата година режисьорът на предишните четири филма Ричард Донър потвърди, че ще заснеме нова продукция от поредицата.

Донър обаче почина на 91-годишна възраст през юли тази година, но изглежда е „завещал“ на Мел Гибсън да довърши проекта. „Ричард Донър беше голям човек. Той работеше по сценария и доста беше напреднал с него. И един ден ми каза: „Слушай, хлапе, ако умра, ти ще го направиш. А аз му отвърнах: „Замълчи“. Но той наистина почина. Когато ме помоли да направя това, аз нищо не отговорих. Той обаче каза за това на жена си, на студиото, на продуцента. Така че ще снимам петия филм“, споделя 65-годишният Мел Гибсън.

Гибсън ще се завърне в ролята на детектив Мартин Ригс. Очаква се към него да се присъедини 75-годишният Дани Глоувър като партньора му Роджър Мърто.
Първият филм от поредицата „Смъртоносно оръжие“ излезе на екран през 1987 г. Продукцията получи редица отличия, както и номинация за „Оскар“. Останалите четири филма излязоха през 1989, 1992 и 1998 г., припомня изданието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене