Нинова хвърли бомба: Задкулисието на Борисов се премести при Радев

Няма задкулисни разговори и може би имаме различни разбирания по някои въпроси, каза тя

Аз доведох Радев на „Позитано“ и си спомням съпротивата и колко трудно и какви усилия положихме, за да стане президент. Изпълнителното бюро също ме попита защо така става. Нищо драматично не се е случило. Това заяви Корнелия Нинова пред bTV след като оттегли подкрепата от президента Румен Радев. 

„Няма задкулисни разговори и може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, и групата не прие, когато Радев дойде в парламента и каза, че сме статуквото, а отвън е промяната. Парламентарната група доста се напрегна, а аз ги спрях да не реагират. Не е лично, а е принципно“, допълни тя.

„Факт е, че „Продължаваме промяната“ взеха от нас между 10-15%. Не хвърляме вина на никого. Нито на ПП, нито на другите процеси с вътрешната опозиция. Не хвърляме вина, не търсим отговорност. Аз съм виновна и поемам отговорност“, обясни Нинова.

„Когато започнах промяната в БСП знаех това. Казах на колегите, че рано или късно системата ще ни изхвърли. Това беше представено като дребнави и битови скандали в БСП.

Ние водехме битка с едно задкулисие, което Борисов хранеше вътре в БСП. Даваше им обществени поръчки, но сега няма да споменавам имена. По времето на Борисов стана проблемът с Георги Гергов. Не приемам такова задкулисие и се боря с това. Тази част отиде в служебния кабинет“, разкри тя и допълни, че тези хора се хранят с власт.

„Казвам, че задкулисието от времето на Борисов се премести в служебното правителство на Радев. Не си измислям тази информация“, обяви Нинова.

„Факт е, че съм постъпила честно и почтено. Понеже виждам напрежение с Антон Кутев по тази линия. Затова също предупредих президента Радев.

Нека Кутев, докато е говорител на служебния кабинет, да не изявява партийни неща. Когато излезеш и кажеш, че искаш оставката, това ангажира служебния кабинет. Той злепоставя президента Радев и му казах, че това им вреди. Толкова ли нямате търпение да мине балотажа на президента“

Тя мистериозно заяви, че в деня на втория тур ще се разбере дали тя ще гласува.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене