Радвайте се на времето в деня на изборите, че после…

В неделя по поречието на река Дунав и на места в Северозападна България ще се задържи мъгливо. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°, по-ниски ще останат в районите с трайна мъгла, съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Боряна Маркова.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 15 градуса.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ в низините и котловините ще се образува мъгла.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по-високи – на места в Източна България: 5°-10°.

В неделя над Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд на места ще има ниска облачност и видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В началото на новата седмица с умерен, временно силен вятър от изток-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, предимно слаби; в понеделник на повече места в Северна и Източна България, във вторник – и в Централна Южна.

В сряда вятърът ще отслабва и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене