Ковид-19 в Районен съд – Петрич, отлагат делата за 10 дни

Съдебните дела в Районен съд – Петрич се отлагат за 10 дни заради болни от коронавирус служители. Със заповед на председателя на съда Атанас Кобуров до 19 ноември включително няма да се провеждат открити заседания, с изключение на мерки за неотклонение по наказателни дела.

Трима са заразените с Ковид-19 служители, като една от тях е на болнично лечение. Нейни близки, сред които и петрички прокурор, са дали кръв за рековалесцентна плазма и състоянието й се подобрява. На домашно лечение с коронавирус е секретарката на съдия Атанас Кобуров. Той и няколко служители са направили тестове за Ковид-19, които са отрицателни.

На практика обаче половината от състава на съда е „извън строя“, тъй като освен болните има и служители в отпуск. В същото време има заразени или карантинирани служители от прокуратурата, поради което разглеждането на съдебни дела е затруднено.

От 25-членния състав на Районен съд – Петрич само 5-има са ваксинираните, като в това число са председателят Атанас Кобуров и съпругата му съдия Мая Банчева-Кобурова.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене