„Пирин“ (ГД) затрудни лидера, но загуби минимално у дома

„Пирин“ (ГД) загуби от лидера „Балкан“ с 0:1 у дома, въпреки че доминираше в по-голямата част от вчерашния мач. В 7-та мин. Калоян Бонев стреля опасно към вратата на домакините. 5 минути по-късно Ибрахим Алим излезе през центъра срещу Костадин Котев, но не успя да го преодолее. Гоцеделчевци играеха дисциплинирано в защита и опитваха да пресират противника. В същото време използваха всяка възможност за атака, докато „Балкан“ трудно намираше аргументи, с които да застраши Абди Абдиков. В 30-та мин. Павел Головодов стреля от дистанция в обсега на Котев. След това неврокопчани се настаниха трайно в противниковата половина. В 32-та мин. след бърза контраатака Иван Грънчаров влезе добре в наказателното поле, но ударът на Алим намери тялото на съперник на голлинията. В 38-та мин. и Живко Грозданов се размина с гола. В 42-та мин. ботевградчанин игра с ръка в наказателното си поле след шут на Павел Головодов, но петричкият съдия Ивайло Стоянов не пожела да свири дузпа, независимо че се случи пред очите му. В самия край на първата част Илия Карапетров опита центриране, което премина на сантиметри от рамката. Втората част започна неприятно за домакините, които сгрешиха в центъра на защитата и получиха гол в 48-та мин., след като Бонев излезе сам срещу Абдиков и прати топката във вратата. Международникът Ив. Стоянов за втори път не пожела да свири дузпа в 64-та мин., когато Головодов бе повален от двама бранители в пеналта. В 67-та мин. Алим стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от левия стълб. В 71-та мин. след центриране на Алим Велин Низамов с глава би в опасна близост до рамката. В 89-та мин. Йордан Апостолов получи втори жълт картон и бе изгонен заради поредна реплика срещу съдията.

„ПИРИН“ (ГД): Абдиков, Гуцев, Грозданов, Кочанов, Грънчаров, Лазаров, Алим, Головодов, Карапетров, Низамов (82-Пирпирев), Джунов (62-Киряков).

„БАЛКАН“: Котев, Апостолов, Руйчев, Колев, Атанасов (77-Йорданов), Бояджиев, Бонев (90+4-Миков), Цветков (83-Дамянов), Ковачев (90+4-Лазаров), Василев, С. Иванов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене