„Много искам Карадайъ да спечели“, заяви кметът на община Тепебашъ доц. Ахмет Атач на среща с изселнически активисти.

Изселнически лидери: Карадайъ ще спечели повече гласове от ДПС в Турция!

 „Като кандидат за президент Мустафа Карадайъ ще има по-висок резултат от парламентарния вот на ДПС, който партията ще получи на 14 ноември в Турция“, прогнозира пред 24rodopi.com един от изселническите лидери в южната съседка.

Нашенците ще гласуват в 126 секции в 19 града.

440 000 са така нар. „двойни граждани“, като над 18-годишните и имащи право да упражнят правото си на вот са близо 350 000 души, допълни изселническият лидер.

„Всички дружества и федерация работят активно за изборите. Резултатът ще бъде по-висок от юлския. Говорим си помежду си – някой прогнозират 30 000 гласа за ДПС, други смятат, че този път ще гласуват 40 000 души. Активността ще се дължи на факта, че за първи път ДПС издига за кандидат-президент човек с турско име“, допълва той.

„Всеки глас е важен“, това пък обяви лидерът на Конфедерацията, която обединява десетки организации около Федерацията „Балгьоч“, Турхан Генчоглу. Най-авторитетният изселнически водач в южната съседка призовава нашенците да бъдат активни, за да може ДПС да бъде един от коалиционните партньори в управлението на България.

Припомняме, че дори изселническата конфедерация, свързана с партия ДОСТ, този път призова да се гласува за Мустафа Карадайъ.

„Много искам Карадайъ да спечели“, заяви кметът на община Тепебашъ доц. Ахмет Атач на среща с изселнически активисти.

Силно е присъствието на Карадайъ и в медиите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене