3-ма полицаи охраняват Гимназията по автотранспорт след заплахата на ученичка с електрошокова палка

49423-632x358Трима полицаи охраняваха вчера Гимназията по автотранспорт в Дупница след боя и скандала с електрошокова палка, която деветокласник насочи срещу ученичка. 
От ОД на МВР – Кюстендил съобщиха, че в момента на сбиването на учениците в двора на училището е имало представител на Детска педагогическа стая от РУП – Дупница, който бил по друг повод там и успял да предотврати масов бой. На двама от участниците в боя, които са малолетни, са извикани в полицията родителите им. Другите трима са пълнолетни и лично могат да носят отговорност за скандала. Всички са дали показания пред дознател, участвалите в боя са наказани с порицание. За неопределен период полицейска патрулка ще стои на входа на училището и ще наблюдава поведението на учениците по време на междучасията, за да се избегнат инциденти. 
Както „Струма“ писа, ученик от девети клас насочи електрошоково фенерче срещу момиче от 11 клас. Трима приятели на девойката се нахвърлили срещу деветокласника, размахал електрошока. В боя се намесил още един ученик. Директорката на училището Лина Стоименова била принудена да извика полиция, тъй като имало опасност да се стигне до масов бой в двора на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене