Без категория

Митрополит Серафим благослови новата учебна година на Православния център в Благоевград

1cdfff48b10967c0715c58842d1148d2_LНеврокопският митрополит Серафим благослови началото на шестата поред учебна година в Православния информационен център – Благоевград. Центърът е част от проектите за социално-образователна дейност на Неврокопска св. митрополия. 
Митрополит Серафим, съвместно с архиерейските наместници на Благоевградска и на Санданска духовни околии, както и на свещеници от града и епархията, отслужи водосвет за здраве, успех и благоденствие.

В обръщението си към множеството присъстващи деца и възрастни, участници в курсовете и мероприятията на Центъра, Неврокопският архиерей припомни завета да славим непрекъснато, единогласно и единодушно Бога. Той пожела това единство да се утвърждава и развива все повече в Православния център, който „да бъде място за обединение, за съработничество, за сътрудничество, за просвещение, за духовно обогатяване, за духовно и материално подпомагане на онези, които имат нужда”.
След пожеланието на Неврокопския митрополит Серафим новата учебна година да бъде „благодатна, благословена и ползотворна за всички”, бяха представени основните насоки за дейност на Центъра – информационна, организационна и просветно-образователна. Православният център организира лекции, беседи, срещи с духовници, богослови, поклоннически пътувания в страната и чужбина, курсове по източно-църковно пеене и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене