Чудо! Две села в Родопите не знаят що е Covid

98 процента от постоянно живеещите в ардинските села Любино и Латинка са ваксинирани срещу коронавирус, обяви кметският наместник на двете населени места Съдкъ Ахмед.

Той отбеляза, че в момента в Любино и Латинка живеят постоянно 55 души, предимно възрастни, от които 53 са имунизирани. Сред тях са и англичаните Лий Маундър и приятелката му Мелани Кобън, които от десетилетия живеят в Любино.

„Остана само едно семейство да се ваксинира. Надявам се в най-близко време и те да се имунизират, за да бъде 100 процента ваксинацията. Тук в селото въздухът е много чист и досега нито един местен жител не се е разболял от Ковид-19.

Още със стартирането на ваксинацията през пролетта обиколих от къща на къща, за да споделя на местните жители, че имунизацията чрез ваксиниране е най-добрата защита срещу коронавируса“, сподели кметският наместник на Любино Съдкъ Ахмед.

Той уточни още, че много чужденци проявяват интерес към закупуване на имоти в селото, заради красивата природа и чистия въздух. В момента в Любино и в Латинка живеят шест семейства от Англия, САЩ и Холандия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене