България е домакин на съвместна българо-британска подготовка с участието на военнослужещи от Специалните сили

За поредна година България е домакин на съвместна българо-британска подготовка, в която участват военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). През първия етап, който завърши на 5 ноември, бяха проведени занятия по военно-медицинска подготовка (ВМП) с участието на новоназначени бойни санитари от групите „Специални сили“ на СКСО и от Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР.

Военнослужещите повишиха своите знания и умения в действия за обезопасяване и изтегляне на пострадали на безопасно място, оказване на първа медицинска помощ, включваща животоспасяващи процедури като кръвоспиране и възстановяване на дишането; обезопасяване и транспортиране на пострадали до място за евакуация, където се прави вторичен преглед, третиране на нараняванията и подготовка за транспортиране; евакуация до най-близкото болнично заведение, където може да се окаже специализирана медицинска помощ.

По време на този тип подготовка бяха създадени ситуации, максимално близки до реалните, с използването на специализирани манекени, а също и с участието на специално наети и подготвени хора, които реагираха на действията на обучаемите, оказващи медицинска помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене