Информационен бюлетин за произшествията на територията на област Благоевград

полиция

От полицейски служители на РУП-Сандански, около 21:30 часа на 23.01.2014г., на ПП1 Е-79 в района на гр.Кресна, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от С.А./29г./ от с.Камена, общ.Петрич. В хода на проверката, на задната седалка в автомобила, са открити черна, найлонова чанта, съдържаща около 675 гр. и найлоново пликче, съдържащо около 10 гр. суха, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Водачът на автомобила и пътуващите в него А.М./24г./ и Е.Б./25г./ и двамата от с.Коларово, са задържани със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Сандански.

В хода на извършена около 23:00 часа на 23.01.2014г. проверка в частен дом в с.Коларово, общ.Петрич, от полицейски служители на РУП-Петрич, в една от стаите на жилището, са открити пластмасова кутия, съдържаща около 4,4 гр.суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис и електронна везна. Собственикът на жилището В.Б./48г./ от с.Коларово е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на 01 РУП-Благоевград, са задържани две 13-годишни момчета от гр.Благоевград, които са разобличени в извършването на кражби на пари от автомобили. Чрез счупване на страничните стъкла на автомобили, извършващи таксиметрови услуги, паркирани в близост до заведения за хранене, двете момчета прониквали в тях и отнемали наличния оборот. В други случаи, същите извършвали кражби от автомобили, зареждащи хранителни магазини, като при влизането на водачите в магазина, прониквали в незаключеният автомобил отнемали чантички с документи и пари. Най-често кражбите си лицата извършвали в тъмната част на денонощието, на неохраняеми и неосветени паркинги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене