ТРАГЕДИЯ: 12-годишно момче загина от токов удар на елстълб във Велинград

12-годишно момче от велинградския квартал “Анезица“ е починало, след като е било ударено най-вероятно от ток на стълб за високо напрежение, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Днес към 15 ч. на телефона за спешни повиквания е получен сигнал в Районното управление на МВР в курортния град, че от електрически стълб за високо напрежение виси безжизнено тяло на дете. Веднага към мястото са били изпратени екипи на РСПАБ, автопатрули на Районното полицейско управление, дежурна група оттам и линейка на „Спешна помощ“ в курортния град.

Пристигналите на място установили, че от стълб за високо напрежение виси безжизнено тяло на дете. Беше потърсено съдействие на електроразпределителното дружество, което да спре временно електричеството, което протича през въпросния стълб, за да може тялото да бъде свалено.

При първоначалния оглед най-вероятно се касае за получен удар от високо напрежение. Най-вероятно детето се е катерило по стълба и е било ударено от волтова дъга. Извършен е оглед от разследващ полицай и криминалисти, разпитани са хора и се води досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене