Ще ни изненада ли ноемврийското време следващите дни

Днес сутринта на места в низините и равнините от Южна България ще е с ниска облачност или мъгла. Над западната половина на страната ще има променлива, често значителна облачност, но само на изолирани места ще превали слабо.

Над източната половина ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, а привечер над крайните източни райони ще се образува и ниска. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Евгения Егова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Времето за Гоце Делчев Ще е с променлива облачност и максимална температура 24 градуса.

Над планините в западната половина от страната облачността ще е по-често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. На изток ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, след обяд по най-високите части и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, привечер ще се образува ниска облачност. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя облачността ще е предимно значителна, след обяд ще се разкъсва и ще намалява. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта на места в низините и котловините отново ще има условия за образуване на мъгла. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 15 и 20 градуса.

В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време, но отново в равнинната част от страната сутринта ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър и температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. След обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачостта, което през нощта срещу вторник ще обхване цялата страна.

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, по-високи – по Черноморието, а най-високите температури ще са между 19 и 24 градуса. Това съобщиха още в края на октомври от Отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки ноемврийската прогноза за времето в България.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 07 мин. и залязва в 17 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 06 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 55 мин. и залязва в 18 ч. и 22 мин. Фаза: два дни след новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене