Царят тайно в Делчево!

Бившият министър -председател на Република България и наследник на царското семейство в България, Симеон Сакскобурготски тайно посетил село Делчево миналия уикенд. 

Симеон Втори поискал да посети красивото неврокопско село Делчево по неясни за сега причини, желанието му бил да бъда закаран на параклиса „Свети Костадин“, който се намира на един от върховете над селото. Бившият премиер на страната, се усамотил за молитва в параклиса, разказват ни преки свидетели, а след това споделил впечатленията си от изографисването му. Просто останал очарован.

„Много скромен и мил човек. Беше облечен съвсем обикновено, нямаше охрана. Придружаваха мъж и жена…“ споделя впечатленията си един от хората, които били на мястото по време на посещението инкогнито. Никой не знае подробности, какво е правил Царя в неврокопско, на почивка ли е бил тук или по други дела.

Параклисът вдъхновил царя се намира на висока скала.
Храмът е построен преди няколко години с неимоверните усилия и дарения на жителите на Делчево. Всички материали са качени на самар – с коне и магарета. Зад параклиса е и една от причините, заради която си струва да се качиш до тук – невероятна, спираща дъха гледка към цялата Гоцеделчевска котловина.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене