Нинова категорична: Служебният кабинет веднага трябва да направи това!

Призовавам и правителството да сложи на масата проектът за бюджет за 2022 г. Никой обаче не говори за това. Никой не знае какво има вътре, заяви лидерката на БСП

Заради забавянето с мерките срещу ковид, сега страдат и останалите. Това мнение изрази в ефира на „Още от деня“ лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Здравето не трябва да е стока, а болниците не са търговски дружества“, добави категорично тя.

По думите й контролът върху мерките не е ефективен. Тя призова всички български граждани да ги спазват и добави отново, че контролът е много занижен.

„Нещата се влошиха в последните дни“, смята още социалистката.

„Важно е партиите да загърбят желанието си за власт, постове и разпределяне на министерски кресла. На България й трябва редовен кабинет и силно мнозинство. Имаме три кризи – социална, икономическа и здравна. Има няколко неща, които веднага могат да помогнат на народа. Трябва да проявим мъдрост, спокойствие, разум и диалогичност“, каза тя.

Нинова призова за увеличаване на пенсиите и подпомагане на енергийно слабите. По думите й от БСП искат да намалят ДДС-то на продуктите от малката потребителска кошница и от тока.

„Мярката 60/40 да стане 80/20. Да се осигури компенсация на фирмите от натрупаните свръхпечалби“, каза тя.

По думите й всичко това трябва да бъде облечено в три закона.

„Изненадана съм за това, че никой от колегите не говори за бюджет. Ще имаме само месец за приемането на бюджета все пак“, подчерта Нинова.

„Готови сме да седнем с партиите на протеста да търсим решение на тези проблеми. Преди това призовавам и служебния кабинет да се сложи на масата проектът за бюджет за 2022 г. Никой обаче не говори за това. Никой не знае какво има вътре. Ние трябва да се произнесем по този бюджет. Не искаме да се повтаря картината от 46-ия парламент“, каза Нинова.

„Кампанията между останалите върви с нападки и агресия, а така се губи ценно време. Ние сме готови с нашия план за първите 100 дни“, добави социалистката.

„Успехът на Радев е важен за нас и за държавата. Парламентарните избори обаче са важни за България. Служебният кабинет и президентът, който и да е той, не могат да решат нито един от тези проблеми, защото сме парламентарна република“, подчерта тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене