Община Гърмен кандидатства по проект за енергийна ефективност на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Програмата се финансира от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Гърмен има 154-годишна история! А в сегашната си сграда е от 1929 година. Построена по образец на френските лицеи, тя и досега впечатлява с красивата си фасада, с просторните стаи и коридори, с високите тавани.

Тези дни стана ясно, че желанието на колектива да има нова отоплителна система ще се сбъдне. На последната си сесия Общинският съвет даде съгласие за кандидатстване с проектно предложение „Интервенции над сградата на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Гърмен, за достигане на енергийна ефективност клас А до трансформацията и в сграда с близко до нулево потребление на енергия“. Съветниците възложиха на кмета на общината да подготви и внесе проектно предложение с необходимите документи за кандидатстване по процедура „Енергийна ефективност в сгради по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, която се финансира от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. С разработеното проектно предложение да се организира навременно кандидатстване на община Гърмен чрез електронната система ИСУН за евентуално безвъзмездно финансиране съгласно насоките за кандидатстване и процедурата на действащото в страната законодателство.

Кметът на общината ще определи със своя заповед екип за управление на проекта съгласно условията и насоките за кандидатстване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене