ТОП ПРЕСА ПОДКРЕПЯ! Моментална оставка за директорът на РЗИ – Благоевград!

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов обвини директора на Регионалната здравна инспекция в превишаване на правомощия и  в саботиране на работата на служителите от Инспектората към общинската администрация.

Кметът Илко Стоянов беше категоричен, че диалогът между Община Благоевград и Регионалната здравната инспекция е изчерпан. Последният случай е от вчера и е по повод извършени рутинни проверки от служители към Инспектората по екология и опазване на общинското имущество:

„В края на деня получавам писмо от господин Калоянов да бъдат представени „зелените сертификати“ на проверяващите. Заповедта на министъра в тази посока е, че сертификати трябва да имат органите, които проверяват само в случаите, когато се извършва проверка за „зелен сертификат“. Не може по този начин да се работи“.

Кметът на Благоевград призова РЗИ и нейният директор д-р Калоянов: „Да не си превишават правомощията“.

На пресконференция кметът Стоянов обяви още, че е изпратил писмо до здравния министър за преосмисляне на решението двете отделения по неврология – в държавната и частната болница, да се ситуират като ковидни, а нуждаещите се пациенти да бъдат транспортирани към Сандански: „Тези заболявания са въпрос на навременна, бърза реакция. Административният начин на организация, който е създаден, всъщност ги поставя в много тежко затруднение. Получил съм много сигнали както от пациенти и техни близки, така и от самите лекари, че трябва да се преосмислят тези приоритети“.

Успоредно с кмета на Благоевград, срещу фелдфебелът Калоянов е настроено цялото общество. „Този човек живее за да плаши и да се вживява като ръководител на иниституция над институциите. Това увлича. С решенията си Калоянов иска да произвежда трупове…“ категорични са и протестиращите в Благоевград срещу безимните му решения.

Топ Преса се присединява към апелът на хората и кметът на Благоевград – Калоянов да се маха!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене