Болницата в Гоце Делчев се намира на предела на силите си

Ситуацията в лечебните заведения в Югозападна България е критична. Няма месталекарите и медицинските сестри са преуморени, а вълната от COVID новозаразени не стихва – така изглеждат нещата в момента, предава „NOVA“.

Болницата в Гоце Делчев се намира на предела на силите си. Там положението е „място за място“ – изписват един заразен, за да настанят друг. Директорът д-р Петър Филибев коментира:

„В момента в Стационара имаме 61 пациента – те са разположени във Вътрешно, Инфекциозно и в част от Детското отделение, като там са в изолиран коридор. Имаме свободни 8 легла още. В Реанимация имаме 2 пациенти и 2 свободни легла. Ситуацията е натоварена. Очакваме днешния ден да бъде по-спокоен.“

Приемат се между 4 и 8 пациента на ден, коментира д-р Филибев и уточни, че същевременно се изписват оздравелите. По думите му – в момента няма случаи да се изписват недоизлекувани пациенти, но по време на предишната вълна това се е случвало. Медикът се надява сега това да не се случва.

„На нас в момента би трябвало да ни помагат и тези два COVID кабинета, които са разкрити в Гоце Делчев по инициатива на Здравното министерство. Там да се преглеждат и отсяват пациентите, които са в по-леко състояние да бъдат насочвани за домашно лечение, а останалите – към болнично.“

Главната медицинска сестра Мария Фончева сподели, че се чувстват изморени, но въпреки това продължават да работят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене