Слънчев петък! Какво ще е времето през уикенда?

Слънчево ще е времето в последния делничен ден от тази седмица. Без никакви изненади, в сутрешните часове в западната половина на страната ще има мъгла или ниска облачност, но до обяд видимостта ще се подобрява.

На изток обаче облачността ще се задържи през по-голямата част от деня. Максималните температури в петък ще са между 11 и 16 градуса.

По морето времето ще е хладно. Облаците по северното крайбрежие следобед временно ще намаляват до предимно слънчево. На юг обаче ще има по-значителна облачната покривка, а на места дори ще преръми. Температурите в най-топлата част на деня ще са от 14 до 16 градуса, колкото е и морската вода. Вълнението днес ще се усили до 2-3 бала.

Слънце ще се усмихва над планинските райони. Прогнозира се до умерен вятър от източната четвърт и температури от 10 градуса в ниското, до 5 градуса в по-високите части.

Вятърът в страната ще стихва през уикенда. Това ще създаде предпоставки за образуването на по-трайни мъгли през сутринта. Слаби превалявания от дъжд ще има в много райони в Източна България.

Максималните температури в събота и неделя ще се задържат без промяна – от 11 до 16 градуса, докато минималните ще са около нулата. Очакват ни предимно слънчеви почивни дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене