Духовият оркестър на Сандански с престижно трето място на конкурс в Германия

bbd6dde92c6417408e7c218f1f0f8327Фестивалът „Среща на младежките духови оркестри на Европа”се проведе в гр. Бьозел на 9 септември, а момчетата от Младежки духов оркестър гр. Сандански с ръководител Костадин Кирянов бяха единствените представители от България.

        В раздел Духов оркестър с мажоретен състав санданските музиканти и мажоретките от The Hopers стават трети след изпълненията си плюс задължителен марш „Ода на радостта”. Ръководителят Костадин Кирянов сподели, че е изключително горд и щастлив от спечелената купа и от своите момчета, които изказаха своите изключително позитивни впечатления от пътуването, конкурса и другите 35 духови оркестри.

        Първо място в този раздел печели група от Полша, като в конкурса съставите са се борили в различни категории в зависимост от това дали са с мажоретки или самостоятелно.

        Макар и уморени от дългия път ентусиазираните музиканти споделиха, че единствено те са били поканени да свирят на вечерята на организаторите, които са им връчили официална покана за догодина за участие.

        В момента Духовият оркестър на Сандански след обогатяване на своя репертоар и участието си в много както национални така и международни прояви е изключително популярен и все повече деца и младежи изявяват желание да се запишат.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене