Без категория

Правителството променя правила, за да спаси проект заради блокиран фонд на КТБ

photo_verybig_1326468На днешното си заседание министрите от служебното правителство ще гласуват промени в условията за кандидатстване за допълнителна финансова помощ за енергийно обновяване на жилищата със средства по ОП „Регионално развитие“.

Причината е досегашното изискване кандидатстващите да са получили отказ от Фонда за жилищно обновяване, но тъй като той се управлява от Корпоративна търговска банка, надзорът под който е поставена банката, не позволява предоставянето или отказването на кредити. Така не е възможно собствениците, които искат реновиране на сградата, а нямат достатъчно средства, да получават допълнителна помощ.

С промените ще бъде отворен достъпът до това финансиране.

На днешния празник на София министрите ще гласуват отпускането на осем милиона лева за строителството на участъка от втората линия на метрото между станция „Джеймс Баучер“ и бъдещата станция „Витоша“ на ул. „Хенрих Ибсен“. Строителството там вече започна с финансиране само от Столичната община. За обявения вече кандидат за европейска столица на културата през 2019 година – Пловдив – ще бъдат отпуснати 5,6 милиона лева за изграждане на спортен комплекс.

Министрите ще одобрят и отпускането на еднократни помощи на близките на загиналите при наводнението в Бургаско на 6 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене