Простреляната от Гърмен претърпя втора операция, стрелецът е в психиатрията

цигани

Простреляната вчера по обяд на животинския пазар в Гоце Делчев Димитрия Асенова от гърменския квартал „Кремиковци“ днес бе оперирана за втори път в МБАЛ „Иван Скендеров“.

За операцията е бил извикан спешно екип и от Благоевград. 27-годишната жена все още е на командно дишане, правят й се непрекъснати вливания.

Стрелецът – 82-годишният Благой Докузов, познат в Гоце Делчев като бай Благо Цената, пък днес бе настанен в психиатричната болница в Благоевград.

Възрастният мъж е с психични отклонения и в съзнанието му са останали спомени, откогато е бил пазач на животинското тържище, гробищния парк и частните градини на хората в местността „Забурдата“.

Психиатрите си обясняват неговата агресивност именно от онова време заради многото посегателства и кражбите, предимно от роми, в бившите охранявани от него обекти.

Той още живял с мисълта, че е пазач и че изпълнява задълженията си като охранител.

Пред къщата на възрастния мъж през днешния ден имаше засилено полицейско присъствие да не би ромите да решат да се саморазправят, но до скандали не се стигна, съобщиха служители на реда в Гоце Делчев.

Младата жена бе простреляна от 82-годишния Благой Докузов, докато се хранела заедно със съпруга си и детето им в семейната каруца, която била паркирана пред дома на Докузов.

Бившият пазач припознал в ромското семейство крадци, взел самоделното си оръжие и открил огън по тях. Куршумът уцелил жената в областта на гърба.

съпругът на ранената

Съпругът на ранената жена – Дарин Мишев

В полицията съпругът на ранената жена и останалите очевидци потвърдили, че именно бай Благо Цената е стрелецът.

Вчера след инцидента лекарите в Гоце Делчев извършиха животоспасяваща операция, като отстраниха далака и левия бъбрек на Димитрия Асенова, увредени от куршума, който засегнал и черния й дроб.

Състоянието й остава критично.

Разследващите продължават работа по случая.

 infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене