И днес ще е слънчево, градусите падат през уикенда

Внимание, голяма опасност дебне на АМ „Струма“

В района на Струмяни и Сандански, има гъста мъгла – видимостта е 50-100 метра

„Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост“, призовават от АПИ.

Днес ни очаква предимно слънчево време, като минималните температури ще са от 1-2° на места в котловините до около 10° по морския бряг, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ще е слаб, максималните температури ще са между 18° и 23°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 21 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максимални температури между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Уикендът

През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт. В събота от северозапад облачността ще се увеличи и след обяд в северозападните райони на места ще превали. През нощта срещу неделя валежи ще има на много места в северозападната, а в неделя – в югоизточната половина от страната.

Дневните температури ще се понижат и в неделя максималните ще са между 11° и 16°.

В понеделник ще се понижат и минималните температури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене