Стоян Стоев: Поклон пред паметта и подвига на дедите ни!

Освобождението е еднократен акт, но той е предхождан от години борба. Много герои са дали живота си, за да се стигне до този момент. Техните имена никога няма да узнаем, а на редица от тях лобните места са завинаги скрити в Пирин и околните планини. И най-вероятно повечето от тях не са били герои като от книгите, а обикновени хора, които са направили необикновени неща, принудени от обстоятелствата и от вътрешната си вяра. Това каза Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС, на честванията по случай 109 години от Освобождението на Свети Врач. Той поднесе цветя пред паметника на генерал Тодоров в парка на Сандански.

 

„Нашето общество се е уморило от фалшиви герои – които красиво и силно говорят, но рядко действат. Историята ще забрави тях, а ние винаги ще почитаме онези другите – защото това са нашите дядовци, чичовци, майки и бащи. Обикновени хора, постигнали нещо толкова необикновено: победили една империя“, подчерта Стоян Стоев.

 

В днешните чествания се включиха и общинските съветници от групата на ГЕРБ в местния парламенти, които поднесоха цветя в памет на загиналите в освободителните борби.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене