Синоптик с тревога за опасност в четвъртък сутрин

Сутринта в западната част на Дунавската равнина и на Горно-тракийската низина ще бъде почти тихо и на места там ще се образува мъгла или ниска облачност.

Това прогнозира синоптикът на НИМХ Боряна Маркова.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Днес  ще бъде предимно слънчево, до обяд на места в низините все още видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

От тази седмица остава само още един ден, в който ще се радваме на слънце. Това е петък, когато в повечето райони на страната температурите ще надвишават 20 градуса в най-топлата част на деня. Условията за мъгли в сутрешните часове остават, но те ще се разсейват преди обяд.

Облаците скриват слънцето в събота. Времето ще остане сравнително топло, макар прогнозираното слабо понижаване на температурите. Сериозно застудяване обаче се очаква в неделя, когато ще бъде и дъждовно.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 18 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 48 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 20 мин. и изгрява в 19 ч. и 10 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене