Битката за 47 парламент: Цветан Цветанов и Николай Малинов в дебат за диверсификацията

Водачът на листите на „Национално обединение на десницата“  в Благоевград и Велико Търново Цветан Цветанов и Николай Малинов, който е водач на листата в Бургас на „Русофили за възраждане на отечеството“ и кандидат-президент, се изправиха в предизборен дебат за диверсификация и независимостта на страната ни.

Според Цветанов в последните 15 години на високо политическо ниво се прокарват руски интереси.

„Последните 15 г. всяко едно политическо ръководство на държавата на високо ниво прекара най-сериозните руски интереси. Аз се противопоставях в първия мандат и участвах в него и АЕЦ „Белене“ беше прекратена“, заяви той.

По думите му не е ясно защо не е довършено трасето Комотини-Стара Загора. А почти 500 км на „Балкански поток“ е направено за година и половина. Цветанов заяви, че за диверсификация се говори постоянно, но ние реално нямаме.

Малинов от своя страна поясни, че ние може да имаме руски газ на ниска цена и той е готов да запознае всеки министър с това какви са отговорните фактори в Москва, за да се получи тази цена.

Той коментира и „Балкански поток“, като поясни, че тръбата е можело да е дълга 150 км, а не почти 500.

„Правителството построи трасе от 500 км, без да използва географските особености на България и да направи 150 км. В Ихтиман и сега има тръба. Тези анализи ги има в интернет, 3 пъти по-евтино щеше да е“, заяви Малинов.

Той заяви, че ако стане президент или влезе в парламента – ще инициира референдум страната ни да излезе от НАТО, но преди това ще промени законодателството.

Цветанов пък смята, че хоризонтът, който са ни дали политиците, постарали се да сме част от ЕС и НАТО, ни гарантира цялостна и териториална сигурност и възможността да противодействаме на чужди влияния, които да се намесват в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене