Строителният техник Костадин Таранинов от Г. Делчев: Името ми се замесва за ситуация в която съм искал да помогна!

Миналата седмица Топ Преса презентира едно свое разследване със следният текст: „Гледай ти… Строителен техник от Гоце Делчев с инициали К.Т, човек който не блести с видими умствени качества, твърди че се сдушил със служител от Инспекцията по Труда – Благоевград и масово “лекуват” работници в строителния бранш из Неврокопско. Майстори които бачкат на частно, малки предприемачи са топени че работят без договори и под масата.. .от К.Т. След това веднага идвал агентът на проверка, на кафе и таен разговор К.Т. Споделял че човека от Благоевград му е приятел и срещу сума от 500 за майстор до 2000 на ръка за предприемач оправял работата…„

По въпросната публикация се сезираха редица институции в това число и ръководното на самата агенция. По тяхно искане сме предоставили всички документи и сведения с които разполагаме, за да се проведе обективно и ефективно разследване. Резултатите от проверката и разследването ще бъдат публикувани на страницата на Топ Преса. Междувременно обаче, след като леко ироничният ни пост набра популярност с наш репортер се свърза строителният техник Костадин Таранинов от Гоце Делчев. За сега неясно защо той поиска думата:

„От седмица името ми се върти за някакви неща свързани с инспекции и строежи. Всичко е направен ос цел да ме злепоставят. Сещам се за една ситуация в Сатовча, в която беше замесено моето име. Мои клиенти останаха недоволни. Трябва да знаят, че във въпросната ситуация съм мислел само да помогна. Не познавам никакви инспектори, не „оправям“ актове в Инспекцията по труда. Чист съм пред съвестта си. За работата си на частно, като техник си вземам хонорар, декларирам си парите и си плащам данъците.“ Заяви Таранинов, без да сме го търсили. Той потърси нас.

Дали сигналът до нас визира него и поведението му нелободова ли това на „гузен – негонен“ ще разберем след като приключат проверките на институциите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене