Потресаващо: Медици съблякоха бебе за преглед на пейка пред Спешен център в Сандански

4-месечно бебе е прегледано в студа на пейка пред Спешен център. Бъркали му в носа за секрет с тампоните за възрастни. Дежурен лекар го съблякъл да преслуша хриповете и дишането в нощните часове.

Скандалният случай е в Сандански. За него публично информира лелята на пеленачето Милка Бакалова, която отправи благословията си „Поклон бе, „специалисти“.

Племенникът на Бакалова вдигнал температура. Майката също имала. Отишли на преглед в спешното към 3.00 часа след полунощ.

„Първо бяхме в спешно, от там ни пратиха в приемното. Там казаха, че майката и детето трябва да се приемат. Само в Петрич и Благоевград има места. От там пак в спешното“, разказа Милка Бакалова. Най-накрая медиците преценили, че ще прегледат детето. Първо го подложили на тест за Ковид.

„Взеха секрет на детето, знаете с тези тампони и дамата която му взе секрет, изхвърли опаковката в коша за боклук. После се усети и сложи същия тампон в тази опаковка. Да не говорим, че 4 месечното бебе беше съблечено на пейката пред спешното“, възмутено коментира Бакалова.

Санданчанката се надява някол от управата на града и лечебното заведение да се заеме със случая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене