80% oт връзките започват в сайт за запознанства – защо младите хора търсят любовта точно там?

Новите технологии промениха начина, по който живеем, по който се забавляваме и дори начина, по който се влюбваме. В миналото останаха настоятелните погледи в бара, сантименталните начини за привличане на внимание и търсенето на Голямата любов сред познати, колеги и съученици. Сега любовта живее онлайн и близо 80% от връзките започват там – в сайтовете за запознанства. С какво този вече нетолкова нов начин да общуваме с хора привличат младите хора? Ето няколко възможни причини:

Изборът е по-голям

С колко нови хора можем да се срещнем в реалния живот? Вероятно не повече от 1 000, ако броим всички съученици, колеги и съседи. И нито всички те ще са от пола, който търсим, нито пък ще са свободни и отворени за връзка.

За разлика от този ограничен брой в реалността, онлайн ни очакват милиони отворени за нова връзка хора.

Няма граници

Физическият ни свят се ограничава до града и квартала, в които живеем. Онлайн търсенето на любов няма граници. Като нищо може да се окаже, че сродната ни душа живее на другия край на света, но пък е точно според мечтите ни.

Достъпно е

Само за час можеш да си направиш регистрация в десетки сайтове за запознанства и да се свържеш с десетки потенциални нови приятели и любови.. не можем да кажем същото за излизането на реални срещи, свързани с пътуване, плащане на сметки и загуба на време в скучни разговори с неподходящи хора.

По-безопасно е

Да общуваш с непознати онлайн всъщност е по-безопасно, отколкото да се заговаряш със съмнителни типове в бар. От сигурността на дома си можеш дълго да разпитваш човека отсреща, да провериш онлайн историята му и социалните мрежи, за да се увериш, че е такъв, за какъвто се представя.

За да се избегнат рисковете, е добре човек да членува в платени сайтове, които проверяват автентичността на потребителите си като изискват потвърждение на мейл и реални снимки.

Отворено е по всяко време

Сутрин рано, вечер късно, по време на работа или докато се возиш в метрото – използването на сайтовете за запознанства е възможно по всяко време. А и е толкова приятно да видиш, че те очакват 8 непрочетени съобщения, пълни с добри намерения.

Източник на снимкаYimJi WK / Shutterstock.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене